SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyük rezalet

Instagram Atatürk’ü ‘tehlikeli kişi’ diyerek kaldırdı! Büyük rezalet

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Büyük rezalet

Instagram, AOG isimli bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı Atatürk fotoğrafını ‘topluluk kurallarına aykırı’ ve ‘tehlikeli kişi’ olarak değerlendirilerek kaldırdı. Instagram’ın bu kararına kamuoyundan sert tepkiler gelirken AOG konuya ilişkin itirazda bulunduğunu ve aldığı yanıtı paylaşacağını duyurdu.

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, Amacı Olmayan Grup (AOG) isimli hesap tarafından paylaşılan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını kaldırdı. Platformun hikayeler kısmına herhangi bir yazı eklenmeden paylaşılan Atatürk fotoğrafının kaldırılmasının gerekçesi olarak ise “topluluk standartları” gösterildi.

“TEHLİKELİ KİŞİ” OLARAK TANIMLADI!

Tele1’in aktardığına göre, Atatürk fotoğrafının kaldırılmasına ilişkin, Instagram tarafından AOG isimli kullanıcıya gönderilen mesajda, “Görünüşe göre tehlikeli olarak tanımladığımız kişi ve kuruluşların sembollerini paylaştın, gönderdin, bunları övdün veya takip ettin. Bu, tehlikeli kişi ve örgütlerle ilgili Topluluk Kurallarımıza aykırı” ifadeleri yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.