SON DAKİKA
Hava Durumu

Merkez Bankası FED sonrası harekete geçti.

Merkez Bankası FED sonrası harekete geçti. Faiz oranlarını sessiz sedasız indirdi. Türkiye Merkez Bankası, Amerikan Merkez Bankası FED'in 50 buz puanlık indiriminin ardından faizleri indirdi. Banka, yabancı para hesaplarına uygulanacak faizi 75 baz puan indirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 12:37
Kaynak: AA
Merkez Bankası FED sonrası harekete geçti.

Fed'in 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) da yabancı para serbest hesaplara ödenen faiz oranında 75 baz puanlık bir indirime gitti. TCMB, yabancı para serbest hesaplardaki bakiyelere ödenen faizi yüzde 4,50'den yüzde 3,75'e düşürdü.

Bu karar, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yaptığı hafta yaptığı faiz indiriminin ardından geldi.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) geçen hafta faiz indirimi sonrası Fed'in de 50 baz puanlık faiz indirimi yapmasıyla TCMB de yabancı para serbest hesaplara ödenen faizi indirdi.

ECB'nin daha önceki faiz indirimlerinde de TCMB'ye benzer adımlar atılmıştı; Örneğin, Haziran ayında ECB'nin faiz indiriminden sonra TCMB, yabancı para hesaplarına ödenen faizi 25 baz puan azaltmıştı.

TCMB'nin bu son kararı, TL cinsinden ve dövizli döviz mevduat hesap bakiyelerinin faizle tesis edilerek uygulanıyor. Yani, tesis edilen tutarlar ile olması gereken tutarlar arasında farka ödenecek faiz, yüzde 4,50'den yüzde 3,75'e çekildi.

ECB, haziran ayında da faiz indirimi yapmış, TCMB de bunun ardından YP hesaplara verilen faizi 25 baz puan indirmişti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.