Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEKNOPARKLAR GİRİŞİMCİLİK POTANSİYELİNİ ARTIRIYOR

Teknoparklar, girişimcilere sağladığı desteklerle girişimcilik ekosistemine katkı sunarken, bu alanda potansiyeli de artırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2025 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2025 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
TEKNOPARKLAR GİRİŞİMCİLİK  POTANSİYELİNİ ARTIRIYOR

Girişimcilerin işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine olanak sağlayan teknoparklarda, fiziksel altyapı, AR-GE ve inovasyon, hukuk, finans, mentörlük, globalleşme gibi pek çok destek yer alıyor. 
‘Teşvik mekanizmaları oluşturulmalı’ 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yıldız Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammet Garip, Yıldız Teknopark olarak uluslararasılaşma konusunda adımlar attıklarını ifade etti. 
750'den fazla firmaya ev sahipliği yaptıklarını bildiren Garip, Yıldız Teknopark'taki firmalarla bugüne kadar 2,5 milyar dolarlık ihracat geliri sağladıklarını, 2025 hedeflerinin ise bu rakamı 3,5 milyar dolar seviyesine ulaştırmak olduğunu söyledi. 
Garip, Türkiye'de girişimcilik ekosisteminin son yıllarda ivme kazandığını belirterek, özellikle fintek, oyun, yapay zeka ve sağlık teknolojileri gibi alanlarda global çapta başarı yakalamış girişimler olduğunu söyledi. 
Ekosistemin sürdürülebilir şekilde büyümesi için daha fazla yatırım ve global entegrasyon gibi unsurların geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Garip, şunları kaydetti: Erken aşama girişimlerin yatırım almasını kolaylaştıracak teşvik mekanizmaları oluşturulmalı. Bunun yanı sıra, Milli Teknoloji Hamlesi, ülkemizin kritik teknolojilerde bağımsızlığını güçlendiren önemli bir yapı taşı olarak, bizlere güçlü bir ekosistem sunuyor. Teknoloji tabanlı girişimlerin gelişimini hızlandıran altyapılar sunarak, akademik bilgi birikimini ticarileştirmek, inovatif fikirleri rekabetçi iş modellerine dönüştürmek ve küresel pazarda yer edinmelerini sağlamak adına çalışmalar yürütüyoruz. 
Garip, son yıllarda unicorn seviyesine ulaşan Türk teknoloji şirketlerinin ekosistemin geldiği noktayı gözler önüne serdiğine değinerek, şu ifadeleri kullandı: Türkiye, bölgesinde girişimcilik açısından en dinamik ve yenilikçi ülkelerden biri. Ancak bu ivmeyi sürdürülebilir hale getirmek ve küresel sahnede daha büyük bir oyuncu olmak için atabileceğimiz adımlar var. Öncelikle, yatırım ekosistemimizi daha da genişletmeliyiz. Girişim sermayesi fonları büyümeye devam ediyor ve yatırımcı ilgisi her geçen gün artıyor. Ülkemizin başarılı girişimcilerinin küresel pazarlarda yer almasını sağlamalıyız. Türk girişimciler artık sadece yerel pazara odaklanmıyor, Avrupa'dan Orta Doğu'ya, ABD'den Asya'ya kadar geniş bir coğrafyada iş yapıyor. 
Hızlandırma programları, ihracat teşvikleri ve uluslararası yatırımcılarla kurulan bağlar sayesinde bu süreç daha da hızlandırılacaktır" diyen Garip, şunlara dikkati çekti: Türkiye bugün güçlü bir girişimcilik ekosistemine sahip ve her yıl daha da ileriye gidiyoruz. Daha fazla yatırımcı çekerek, üniversitelerimizle sanayiyi daha güçlü bir şekilde entegre ederek ve küresel pazarlarda daha fazla yer alarak bu ekosistemi dünyanın en rekabetçi merkezlerinden biri haline getirme potansiyeline sahibiz. Gelecek inovasyona ve girişimciliğe yatırım yapan ülkelerin olacak ve Türkiye bu alanda iddialı bir şekilde yoluna devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.