SON DAKİKA
Hava Durumu

#Spor

haberingundemi.com.tr - Spor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Spor haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

GÜNDEM / 22 Eylül 2024 Haber

GÜNDEM / 22 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kuruluna katılmak üzere gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nde, Türkevi'nde düşünce kuruluşu temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısına katılacak, Rockefeller Plaza'da Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesince düzenlenecek akşam yemeğine iştirak edecek. YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Uluslararası Organ Nakli Kongresi’ne katılacak. DÜNYA DİPLOMASİ 1- İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor. SPOR 1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aydos Ormanı'nda "Dünya Temizlik Günü" etkinliğine katılacak. 2- Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Kasımpaşa-Antalyaspor, Beşiktaş-ikas Eyüpspor, Çaykur Rizespor-Samsunspor ve Adana Demirspor-Corendon Alanyaspor maçları yapılacak. 3- Trendyol 1. Lig'in 6. haftasına Central Hospital Ümraniyespor-Adanaspor, Uğur Okulları İstanbulspor-Teksüt Bandırmaspor, Ankara Keçiörengücü-Alagöz Holding Iğdır FK ve Ahlatcı Çorum FK-Kocaelispor maçıyla devam edilecek. 4- Nesine 2. Lig gruplarında 4. hafta karşılaşmaları tamamlanacak. 5- Nesine 3. Lig gruplarında 3. hafta müsabakaları sona erecek. 6- Turkcell Kadınlar Futbol Süper Ligi'nde 3. hafta maçları oynanacak. (Fotoğraflı) 7- Basketbol Şampiyonlar Ligi ön eleme turnuvaları (4 eleme grubu), Antalya'da tamamlanacak. 8- Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley'de grup mücadelesi Beşiktaş-Aras Kargo, Zeren Spor-Sarıyer Belediyespor ve Aydın Büyükşehir Belediyespor-Bahçelievler Belediyespor maçlarıyla tamamlanacak. 9- Voleybol Erkekler Balkan Kupası, Yunanistan'da 5'incilik, 3'üncülük ve final maçlarıyla tamamlanacak. Arkas Spor, finalde Bulgaristan temsilcisi Beroe 2016 ile karşı karşıya gelecek. 10- Hentbol Erkekler Avrupa Kupası 1. tur rövanş maçında Spor Toto, Hırvatistan'ın RK Porec takımıyla deplasmanda karşılaşacak. 11- Hentbol Erkekler Süper Lig'in 4. haftasına Güneysu-Mihalıççık Belediyespor, Konya Büyükşehir Belediyespor-Nilüfer Belediyespor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor-Beykoz Belediyespor maçlarıyla devam edilecek.

Kenan Çam, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına aday Haber

Kenan Çam, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına aday

Milli Eski güreşçilerden Kenan Çam, İzmir'de bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, uzun yıllara dayanan spor kariyeri ve yöneticilik deneyimleriyle Türk güreşine katkıda bulunmak amacıyla başkanlık görevine talip olduğunu söyledi. Spora tutkusunun uluslararası alanda birçok madalya kazanmasını sağladığını anlatan Çam, "Bu süreçte öğrendiğim disiplin, azim ve liderlik becerilerini Türkiye Güreş Federasyonu'na taşıyarak ülkemizin güreşteki başarılarını daha da ileriye taşımak istiyorum." dedi. Çam, ticaret ve hizmet sektörlerinde önemli görevler üstlenerek iş dünyasında da kendisini geliştirdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Bu deneyimler federasyon yönetiminde, finansal sürdürülebilirlik ve stratejik planlama konularında yenilikçi ve etkili çözümler üretebilmemi sağlayacaktır. Güreş sporunun altyapısını güçlendirmek, genç yetenekleri keşfetmek ve desteklemek, uluslararası başarılarımızı arttırmak ve güreşi ülkemizde daha geniş kitlelere tanıtmak hedeflerimizin arasında yer almaktadır. Federasyon başkanlığım döneminde sporcularımızın uluslararası platformlarda daha fazla başarı elde etmeleri için gerekli tüm desteği sağlayacak, antrenörlerimize ve teknik ekiplere yönelik eğitim programları düzenleyecek, güreş kulüplerimizin altyapı ve tesis ihtiyaçlarını giderebilecek projelere öncelik vereceğiz. Türkiye Güreş Federasyonu'nun bir parçası olan Türk sporcu, antrenör, yönetici ve güreşseverlerin destek ve iş birliğiyle Türk güneşini hak ettiği yere taşıyacağımıza inancım tamdır."

GÜNDEM / 10 Eylül 2024 Haber

GÜNDEM / 10 Eylül 2024

GÜNDEM / 10 Eylül 2024 1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na başkanlık edecek. 2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu Toplantısı"na başkanlık yapacak. YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, parti genel merkezinde salgın hastalıklara ilişkin basın açıklamasında bulunacak. EKONOMİ FİNANS 1- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7 ve 9 yıl vadeli iki tahvil ihalesi düzenleyecek. 2- Türkiye İstatistik Kurumu, temmuz ayı sanayi üretim ve dış ticaret endeksleri ile iş gücü istatistiklerini açıklayacak. DÜNYA DİPLOMASİ 1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arap Ligi 162. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılmak üzere Mısır'ı ziyaret edecek. 2- Gürcistan'da Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı yapılacak. 3- ABD ve Türk vatandaşı sivil toplum gönüllüsü Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerlerince Batı Şeria'da barışçıl bir protesto sırasında öldürülmesinin ardından yaşanan gelişmeler izleniyor. 4- İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve İsrail ordusunun Hizbullah'a yönelik Lübnan’a "önleyici saldırı" başlatmasının ardından gelişmeler takip ediliyor. GÜNCEL 1- Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolduktan sonra ölü bulunmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor. SPOR 1- 2024 Voleybol Kadınlar Balkan Kupası mücadelesi İstanbul'da başlayacak. Kupada Türkiye’yi temsil edecek Galatasaray Daikin, ilk maçında Bosna Hersek'ten Zok Igman ile karşı karşıya gelecek. Günün diğer maçında Kosova'dan KV Drita ile Yunanistan'dan PAOK ekipleri karşılaşacak. 2- Ziraat Türkiye Kupası'nda Bölgesel Amatör Lig ve TFF 3. Lig takımlarının mücadele edeceği 1. eleme turu maçları başlayacak. Akedaş Epsaş Kahramanmaraş İstiklalspor-Kilis Belediyespor ve Sinopspor-Düzce Cam Düzcespor maçları oynanacak. 3- Ümit Milli Futbol Takımı, 2025 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası Grup Eleme maçında deplasmanda San Marino ile karşı karşıya gelecek. 4- Hentbol Erkekler Süper Lig'in 2. haftası Beykoz Belediyespor-DEPSAJ Enerji maçıyla tamamlanacak.

GÜNDEM / 8 Eylül 2024 Haber

GÜNDEM / 8 Eylül 2024

GÜNDEM / 8 Eylül 2024 1- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ertuğrul Gazi Türbesi'ne ziyarette bulunacak, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri Programı'na katılacak, Valiliği ziyaretinin ardından İş Dünyası Buluşması'na iştirak edecek. 2- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ATO Congresium'da düzenlenecek "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı"na katılacak. DÜNYA DİPLOMASİ 1- İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve İsrail ordusunun Hizbullah'a yönelik Lübnan'a "önleyici saldırı" başlatmasının ardından gelişmeler takip ediliyor. 2- ABD ve Türk vatandaşı sivil toplum gönüllüsü Ayşenur Ezgi Eygi'nin, İsrail askerlerince Batı Şeria'da barışçıl protesto sırasında öldürülmesinin ardından gelişmeler izleniyor. SPOR 1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in katılımıyla düzenlenecek 5. Dünya Göçebe Oyunları'nın resmi açılış törenine iştirak edecek. 2- Paris 2024 Paralimpik Oyunları, Fransa'da kapanış töreniyle sona erecek. 3- A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve bir milli futbolcu, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta yarın İzlanda ile yapılacak maç öncesi Gürsel Aksel Stadı'nda düzenlenecek basın toplantısında soruları cevaplayacak; milliler maç öncesindeki son antrenmanlarını da statta gerçekleştirecek. 4- İzlanda Milli Takımı, Türkiye maçı öncesi son antrenmanını Gürsel Aksel Stadı'nda yapacak; teknik direktör Age Hareide ve bir futbolcusu, antrenmanın ardından statta düzenlenecek basın toplantısında maça ilişkin soruları yanıtlayacak. 5- Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde yeni sezon, ilk hafta maçlarıyla başlayacak. (Fotoğraflı) 6- TFF 2. Lig gruplarında 2. hafta maçlarına devam edilecek; TFF 3. Lig gruplarında ilk hafta maçları tamamlanacak. 7- Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 2. haftası tek maçla tamamlanacak, Erkekler Süper Lig'in 2. haftası 4 maçla başlayacak. (Fotoğraflı) 8- Dünya Motokros Şampiyonası'nda sezonun 18. ayağı MXGP Türkiye tamamlanacak; organizasyonda MXGP'nin yanı sıra Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2), Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (MXWOMEN) ve Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX250) mücadeleleri de yapılıyor.

GÜNDEM / 7 Eylül 2024 Haber

GÜNDEM / 7 Eylül 2024

GÜNDEM / 7 Eylül 2024 1- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC ziyareti kapsamında vatandaşlarla buluşacak. 2- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ATO Congresium'da düzenlenecek "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı"na katılacak. YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul 2 No'lu Barosunun düzenleyeceği Adli Yıl Açılış Töreni'nde yer alacak. 2- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek. 3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iş insanlarıyla buluşacak, AK Parti Savur ve Ömerli ilçe başkanlıkları ile belediye başkanlıklarına ve AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulunacak. EKONOMİ FİNANS 1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Antalya Teknofest Yarışmaları'na katılacak, Isparta'da Valiliğe ve Belediyeye ziyarette bulunacak, fabrika açılış törenine iştirak edecek, sanayicilerle toplantı yapacak. 2- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kesme çiçek sera bölgesinde incelemelerde bulunacak, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını ve hayvancılık tesisini ziyaret edecek, sektör toplantısına katılacak, Asma Yaprağı Kalıntısız Üzüm Projesi'ni inceleyecek. 3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Otonom Kamyon Sürüş Testi Töreni'nde yer alacak. DÜNYA DİPLOMASİ 1- İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve İsrail ordusunun Hizbullah'a yönelik Lübnan'a "önleyici saldırı" başlatmasının ardından gelişmeler takip ediliyor. 2- ABD ve Türk vatandaşı sivil toplum gönüllüsü Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerlerince Batı Şeria'da barışçıl protesto sırasında öldürülmesinin ardından gelişmeler izleniyor. SPOR 1- Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na Fransa'da devam edilecek, milli sporcular 4 branşta madalya mücadelesi verecek. 2- TFF 2. Lig gruplarının 2. haftasında 4 maç yapılacak. TFF 3. Lig'de 2024-2025 sezonu başlayacak, gruplarda toplam 17 karşılaşma oynanacak. 3- Galatasaray Petrol Ofisi, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi elemelerindeki ikinci maçında Kazakistan'ın BIIK takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek. 4- Dünya Motokros Şampiyonası'nda sezonun 18. ayağı MXGP Türkiye başlayacak. Organizasyonda MXGP'nin yanı sıra Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2), Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (MXWOMEN) ve Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX250) mücadeleleri yapılacak. 5- AVIS 2024 Türkiye Pist Şampiyonası'nın ikinci ayak yarışları İstanbul Park'ta gerçekleştirilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.