TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kültür Ve Turi̇zm Bakanliği

haberingundemi.com.tr - Kültür Ve Turi̇zm Bakanliği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kültür Ve Turi̇zm Bakanliği haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

‘Çocuk Kitapları Fuarı’na  okurların katılımı yüksek Haber

‘Çocuk Kitapları Fuarı’na okurların katılımı yüksek

Uluslararası Çocuk Yayıncıları Derneği tarafından "doğa ve sürdürülebilirlik" temasıyla düzenlenen fuar, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Açılışa katılan İstanbul Valisi Davut Gül, kitapların çocukların karakterlerinin şekillenmesinde önemli unsurlardan birisi olduğunu belirterek, "Kitaplar, çocuklarımızın kendi ayakları üzerinde durarak vatana, millete, ailesine hayırlı evlat olmasının bir anahtarıdır. Bu açıdan anne babaların çocuklarıyla birlikte kitap okuması, ailenin gündemine kitabın girmesi çok kıymetli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Uluslararası Çocuk Yayıncıları Derneği Başkanı Tayfur Esen, Türkiye'deki çocuk yayıncılığı sektörünün büyüyen bir dinamiği olduğunu vurgulayarak, "Çocuk kitapları yayıncılığının ülkemizde özellikle son çeyrek asırda kat ettiği ulusal ve uluslararası mesafe oldukça sevindiricidir. Uluslararası İstanbul Çocuk Kitapları Fuarı, yaşanan bu olumlu sürecin bir hasılası olarak tezahür etmiştir. Fuarımız, Türkiye'nin çocuk kitapları alanındaki ilk tematik uluslararası fuarı olma özelliğine sahiptir." diye konuştu. Fuarın bu yılki teması, "doğa ve sürdürülebilirlik" olarak belirlendi Çocuk edebiyatının da kültürel aktarımda önemli bir rol üstlendiğine dikkati çeken Esen şunları aktardı: "Çocuk edebiyatı, çocukla yetişkin arasında kurulmuş tecrübe paylaşımının gerçekleştirildiği ilk ve süregiden köprüdür. Bizler bunu çok önemsiyoruz. Her yıl bir tema üzerine kurulu olacak olan fuarın bu yılki temasını, 'doğa ve sürdürülebilirlik' olarak belirledik. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak amacıyla fuarda, doğanın korunması ve sürdürülebilir yaşamın önemine vurgu yapan söyleşiler gerçekleştirilecek, atölye çalışmaları yapılacak." İstanbul Ticaret Odası Mütevelli Heyet Başkanı Erhan Erken, fuarın hem çocuklar hem anne babalar için ufuk açıcı bir fonksiyon icra etmesini temenni ettiğini dile getirerek, "Kitap fuarlarını her zaman çok önemsemişimdir. Çünkü bu fuarlarda önemli buluşmalar yaşanıyor. Yazarlar, kitaplar, okuyucular hep bu tür organizasyonlarda bir araya geliyorlar ve önemli etkileşimler ortaya çıkıyor." değerlendirmesinde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, kültürel değerlerin gelişmesi adına kütüphanelerin önemli olduğuna işaret ederek, "Bu kıymetli fuarın bir parçası olmaktan çok mutluyuz. Çocuklarımızın kitaplarla ve kütüphanelerle hemhal olması en büyük isteğimiz. Fuarın, çocukların gelişimlerinde önemli bir rol oynayan kitaplarla tanışmasına bir vesile olmasını diliyorum." dedi.

Yaratıcılık ve Bilim bir araya geldi Haber

Yaratıcılık ve Bilim bir araya geldi

Törende "En İyi Kısa Metraj", "En İyi Senaryo Ödülü", "En İyi VFX Ödülü", "Ulusal Bilim Kurgu ve Fantastik Sinemaya Katkı Ödülü", "Uluslararası Bilim Kurgu ve Fantastik Sinemaya Katkı Ödülü" ve "En İyi Uzun Metraj" ödülleri sahiplerini buldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteklediği, Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneğinin organizasyonu ve Bilgi Üniversitesinin katkısıyla düzenlenen programın açılışında "Çocuk Değilim Ben!" tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. "Öğrencilerin ağırlıkta olduğu şahane yapımlar izledik" Festivalin sanat yönetmeni Gizem Ertürk, AA muhabirine, iki yıldır festivalde sanat yönetmenliğini yaptığını belirterek, "Bu sene aslında festivalimizin giderek büyüdüğünü görmeye başlamak ve özellikle yerli içeriklerin arttığını görmek çok mutluluk verici. İlk yıllarda neredeyse bu türe ait film bulmakta çok zorlanıyorduk. Bu sene artık seçmeye bile başladık. Bu, harika bir şey." şeklinde konuştu. Ertürk, önceki senelerden farklı olarak yerli filmlerin de uluslararası seviyede olduğunu göstermek için tek yarışma yapıldığını dile getirerek, "Önümüzdeki senelerde de bunun sayısının artacağını ve çeşitleneceğini düşünüyoruz. Bu sene bir yenilik olarak kısa film yarışmamız vardı. Öğrencilerin ağırlıkta olduğu şahane yapımlar izledik." dedi. "Bu sektörün büyümesini sağlamak en büyük amacımız" Törende konuşan festival direktörü Filiz Dağ da "Bilim kurgunun, fantastik sinemanın ve hayal etmenin önemi çok büyük. Türkiye'de bu alanda içerik üreten, emek veren birçok yapımcı, yönetmen, oyuncu, bu işin mutfağında olan herkesin, emek verdiği işin kıymetini ödüllendirmek, bu alana desteğimizi vermek ve bu sektörün büyümesini sağlamak en büyük amacımız." ifadelerini kullandı. Festival yönetmeni Atilla Erkmen de üçüncüsü yapılan festivalde birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Bana 'Böyle bir festival yapıyoruz.' denildiğinde hiç düşünmedim bile. Burada harika bir ekiple beraber olmak çok güzel. Tüm ekibe teşekkür ediyorum." diye konuştu. Festival ekibinin teşekkür konuşmalarının ardından Deniz Türkeri'nin "Dijital Sanatlar ve Yapay Zeka" filminin gösterimi yapıldı. "En İyi Kısa Metraj" ödülü Serdal Altun'un yönettiği "Kota", "En İyi Senaryo" Mehmet Kanadlı'nın kaleme aldığı "Mavi Ölüm", "En İyi VFX" ve "En İyi Uzun Metraj" ödülleri "Restore Point" filmlerine takdim edilirken "Ulusal Bilim Kurgu ve Fantastik Sinemaya Katkı Ödülü" bu yıl Müjde Ar'a, "Uluslararası Bilim Kurgu ve Fantastik Sinemaya Katkı" ödülü de "Dominique Pinon"a verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.