SON DAKİKA
Hava Durumu

#Hizbullah

haberingundemi.com.tr - Hizbullah haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hizbullah haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İsrail ordusu, Kızıldeniz yönünden gönderilen İHA'nın engellendiğini duyurdu Haber

İsrail ordusu, Kızıldeniz yönünden gönderilen İHA'nın engellendiğini duyurdu

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, donanmaya ait "Saar 4.5" sınıfı füze botlarının, erken saatlerde Kızıldeniz yönünden ülkeye doğru ilerleyen İHA'yı önlediğini duyurdu. Ayrıca ülkenin kuzeyindeki Tiberya bölgesine Lübnan'dan atılan 8 roket sonrası bölgedeki alarm sistemlerinin devreye girdiği, bu roketlerin açık alana düştüğü belirtildi. - İsrail, Lübnan'da "düzinelerce Hizbullah hedefini" vurduğunu duyurdu. İsrail ordusu, yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının Lübnan'da "Hizbullah'a ait" füze rampaları ve silah depoları dahil olmak üzere "düzinelerce hedefi" vurduğunu bildirdi. İsrail Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının, Hizbullah hedeflerini vurmayı sürdürdüğü kaydedildi. - ⁠İsrail'in Lübnan'a şiddetlenen saldırılarında 1052 kişi öldü Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre, Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1052 kişi öldü. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü. Hizbullah ise İsrail'e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi. İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası sürerken Suriye'ye on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Hizbullah, İsrail'in kuzeyini hedef aldığını duyurdu Haber

Hizbullah, İsrail'in kuzeyini hedef aldığını duyurdu

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Kiryat Ata yerleşimine ilk kez kullanılan "Fadi 1" füzeleriyle saldırı düzenlendiği aktarıldı. Açıklamada ayrıca İsrail'in kuzeyindeki Tiberya kentinin de çok sayıda füzeyle hedef alındığı kaydedildi. İsrail'in kuzeyindeki İlanya yerleşiminin "Fadi 1" roketleriyle vurulduğu belirtildi. - İsrail'in kuzeyinde bir kişi yaralandı İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'dan gönderilen 4 İHA'ya Ras Nakura açıklarında müdahale edildiği belirtildi. Lübnan'dan 10 füzenin fırlatıldığı tespit edilen açıklamada bazılarına müdahale edildiği, bazılarının ise açık alana düştüğü ifade edildi. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızından yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyinde bir kişinin şarapnel isabet etmesi nedeniyle yaralandığı ve Nahariye'de tedavi altına alındığı aktarıldı. - İsrail’in Lübnan’a şiddetlenen saldırılarında 748 kişi öldü Hizbullah'la 8 Ekim'den beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre, şiddetlenen hava saldırılarında 748 kişi ölürken, bombardıman nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu. Hizbullah ise İsrail ordusu tarafından ülkenin güney ve doğu bölgelerine yönelik devam eden yoğun bombardımana karşı füzeli saldırılarla karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunluklu ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar açıklanmadı. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye göç edenlerin de olduğu belirtiliyor.

İsrail, Beyrut’un güneyine  hava saldırısı düzenledi Haber

İsrail, Beyrut’un güneyine hava saldırısı düzenledi

Lübnan merkezli el-Cedid televizyonunun haberinde, Ciye bölgesini hedef alan İsrail hava saldırısının ağır bombalarla gerçekleştirildiği belirtildi.  İbrahim Muhammed Kubeysi öldü. Haberde, ilk belirlemelere göre Ciye bölgesine yönelik hava saldırısıyla bir deponun hedef alındığı ifade edildi.  Yerel basındaki haberlerde, saldırının olduğu bölgeye ambulansların hareket ettiği ve yaralıların olabileceği belirtildi.  İsrail’in saldırısına maruz kalan Ciye bölgesi, Hizbullah’ın kalesi olarak anılan Dahiye bölgesine yakın konumda yer alıyor.  Hizbullah, İsrail'in Beyrut saldırısında hedef aldığı Kubeysi'nin öldüğünü açıkladı. Hizbullah, örgütün Telegram hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.  Açıklamada, 1962 doğumlu “Hacı Ebu Musa” lakaplı İbrahim Muhammed Kubeysi'nin öldüğü belirtildi.  İsrail ordusu, dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesine düzenledikleri saldırıda "Hizbullah'ın füze sistemlerinin başında bulunan" İbrahim Muhammed Kubeysi'yi hedef aldıklarını duyurmuştu.  İsrail gece Lübnan'da birçok beldeye hava saldırıları düzenledi, Hizbullah ilk defa Tel Aviv'e füze fırlattı  İsrail savaş uçakları, gece Lübnan'ın güney, doğu ve orta kesimlerindeki birçok beldeye hava saldırıları düzenleyip başkent Beyrut'un üzerinde ses duvarını aşarken, Hizbullah da 8 Ekim 2023'ten bu yana ilk defa Tel Aviv'e füze fırlattı.  İsrail, Hizbullah" ile çatışmaların başladığı 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a yönelik "şiddetli, en geniş ve en yoğun" saldırısının üçüncü gününde de Lübnan'ın güney, doğu ve orta kesimlerine yönelik saldırılarına devam etti.  İsrail savaş uçakları Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırılarında, Adlun ve Kefr Hatta kasabaları ile Sidon bölgesindeki El-Akibiye kasabası çevresi ve Hadasa, Ayta el-Cebel ve Bint Cubeyl bölgesindeki Yatır beldeleri de dahil olmak üzere birçok bölgedeki konutları hedef aldı.  Hava saldırılarında ayrıca Deyr ez-Zehrani kasabası, Humin el-Fevka ve Rumin arasındaki Harc Hamile ve Ayn Kana, Vadi Bölgesi de dahil olmak üzere güneyde yer alan Nebatiye bölgesini de hedef alındı.  Lübnan'ın doğusunda da İsrail savaş uçaklarının saldırıları Baalbek bölgesindeki Cinta, Nebi Şit, Şaat, Nahle, Devrus, Brital, El-Hıdır ve El-Cemaliyye de dahil olmak üzere Bekaa bölgesindeki kasabalara uzandı.  Bekaa'da da hava saldırılarında Batı Bekaa Bölgesi'ndeki Midun, Sehmer kasabaları ve Meşgara Ovası çevreleri ile Zahle ilçesindeki Reyak beldesi hedef alındı.  Lübnan'ın orta kesiminde ise İsrail savaş uçakları Beyrut'un güneyindeki Ciye sahil bölgesini hedef aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.