SON DAKİKA
Hava Durumu

#Dünya Diplomasisi

haberingundemi.com.tr - Dünya Diplomasisi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dünya Diplomasisi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

GÜNDEM / 22 Eylül 2024 Haber

GÜNDEM / 22 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kuruluna katılmak üzere gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nde, Türkevi'nde düşünce kuruluşu temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısına katılacak, Rockefeller Plaza'da Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesince düzenlenecek akşam yemeğine iştirak edecek. YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Uluslararası Organ Nakli Kongresi’ne katılacak. DÜNYA DİPLOMASİ 1- İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor. SPOR 1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aydos Ormanı'nda "Dünya Temizlik Günü" etkinliğine katılacak. 2- Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Kasımpaşa-Antalyaspor, Beşiktaş-ikas Eyüpspor, Çaykur Rizespor-Samsunspor ve Adana Demirspor-Corendon Alanyaspor maçları yapılacak. 3- Trendyol 1. Lig'in 6. haftasına Central Hospital Ümraniyespor-Adanaspor, Uğur Okulları İstanbulspor-Teksüt Bandırmaspor, Ankara Keçiörengücü-Alagöz Holding Iğdır FK ve Ahlatcı Çorum FK-Kocaelispor maçıyla devam edilecek. 4- Nesine 2. Lig gruplarında 4. hafta karşılaşmaları tamamlanacak. 5- Nesine 3. Lig gruplarında 3. hafta müsabakaları sona erecek. 6- Turkcell Kadınlar Futbol Süper Ligi'nde 3. hafta maçları oynanacak. (Fotoğraflı) 7- Basketbol Şampiyonlar Ligi ön eleme turnuvaları (4 eleme grubu), Antalya'da tamamlanacak. 8- Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley'de grup mücadelesi Beşiktaş-Aras Kargo, Zeren Spor-Sarıyer Belediyespor ve Aydın Büyükşehir Belediyespor-Bahçelievler Belediyespor maçlarıyla tamamlanacak. 9- Voleybol Erkekler Balkan Kupası, Yunanistan'da 5'incilik, 3'üncülük ve final maçlarıyla tamamlanacak. Arkas Spor, finalde Bulgaristan temsilcisi Beroe 2016 ile karşı karşıya gelecek. 10- Hentbol Erkekler Avrupa Kupası 1. tur rövanş maçında Spor Toto, Hırvatistan'ın RK Porec takımıyla deplasmanda karşılaşacak. 11- Hentbol Erkekler Süper Lig'in 4. haftasına Güneysu-Mihalıççık Belediyespor, Konya Büyükşehir Belediyespor-Nilüfer Belediyespor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor-Beykoz Belediyespor maçlarıyla devam edilecek.

GÜNDEM / 10 Eylül 2024 Haber

GÜNDEM / 10 Eylül 2024

GÜNDEM / 10 Eylül 2024 1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na başkanlık edecek. 2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu Toplantısı"na başkanlık yapacak. YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, parti genel merkezinde salgın hastalıklara ilişkin basın açıklamasında bulunacak. EKONOMİ FİNANS 1- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7 ve 9 yıl vadeli iki tahvil ihalesi düzenleyecek. 2- Türkiye İstatistik Kurumu, temmuz ayı sanayi üretim ve dış ticaret endeksleri ile iş gücü istatistiklerini açıklayacak. DÜNYA DİPLOMASİ 1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arap Ligi 162. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılmak üzere Mısır'ı ziyaret edecek. 2- Gürcistan'da Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı yapılacak. 3- ABD ve Türk vatandaşı sivil toplum gönüllüsü Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerlerince Batı Şeria'da barışçıl bir protesto sırasında öldürülmesinin ardından yaşanan gelişmeler izleniyor. 4- İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve İsrail ordusunun Hizbullah'a yönelik Lübnan’a "önleyici saldırı" başlatmasının ardından gelişmeler takip ediliyor. GÜNCEL 1- Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolduktan sonra ölü bulunmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor. SPOR 1- 2024 Voleybol Kadınlar Balkan Kupası mücadelesi İstanbul'da başlayacak. Kupada Türkiye’yi temsil edecek Galatasaray Daikin, ilk maçında Bosna Hersek'ten Zok Igman ile karşı karşıya gelecek. Günün diğer maçında Kosova'dan KV Drita ile Yunanistan'dan PAOK ekipleri karşılaşacak. 2- Ziraat Türkiye Kupası'nda Bölgesel Amatör Lig ve TFF 3. Lig takımlarının mücadele edeceği 1. eleme turu maçları başlayacak. Akedaş Epsaş Kahramanmaraş İstiklalspor-Kilis Belediyespor ve Sinopspor-Düzce Cam Düzcespor maçları oynanacak. 3- Ümit Milli Futbol Takımı, 2025 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası Grup Eleme maçında deplasmanda San Marino ile karşı karşıya gelecek. 4- Hentbol Erkekler Süper Lig'in 2. haftası Beykoz Belediyespor-DEPSAJ Enerji maçıyla tamamlanacak.

GÜNDEM / 8 Eylül 2024 Haber

GÜNDEM / 8 Eylül 2024

GÜNDEM / 8 Eylül 2024 1- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ertuğrul Gazi Türbesi'ne ziyarette bulunacak, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri Programı'na katılacak, Valiliği ziyaretinin ardından İş Dünyası Buluşması'na iştirak edecek. 2- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ATO Congresium'da düzenlenecek "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı"na katılacak. DÜNYA DİPLOMASİ 1- İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve İsrail ordusunun Hizbullah'a yönelik Lübnan'a "önleyici saldırı" başlatmasının ardından gelişmeler takip ediliyor. 2- ABD ve Türk vatandaşı sivil toplum gönüllüsü Ayşenur Ezgi Eygi'nin, İsrail askerlerince Batı Şeria'da barışçıl protesto sırasında öldürülmesinin ardından gelişmeler izleniyor. SPOR 1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in katılımıyla düzenlenecek 5. Dünya Göçebe Oyunları'nın resmi açılış törenine iştirak edecek. 2- Paris 2024 Paralimpik Oyunları, Fransa'da kapanış töreniyle sona erecek. 3- A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve bir milli futbolcu, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta yarın İzlanda ile yapılacak maç öncesi Gürsel Aksel Stadı'nda düzenlenecek basın toplantısında soruları cevaplayacak; milliler maç öncesindeki son antrenmanlarını da statta gerçekleştirecek. 4- İzlanda Milli Takımı, Türkiye maçı öncesi son antrenmanını Gürsel Aksel Stadı'nda yapacak; teknik direktör Age Hareide ve bir futbolcusu, antrenmanın ardından statta düzenlenecek basın toplantısında maça ilişkin soruları yanıtlayacak. 5- Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde yeni sezon, ilk hafta maçlarıyla başlayacak. (Fotoğraflı) 6- TFF 2. Lig gruplarında 2. hafta maçlarına devam edilecek; TFF 3. Lig gruplarında ilk hafta maçları tamamlanacak. 7- Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 2. haftası tek maçla tamamlanacak, Erkekler Süper Lig'in 2. haftası 4 maçla başlayacak. (Fotoğraflı) 8- Dünya Motokros Şampiyonası'nda sezonun 18. ayağı MXGP Türkiye tamamlanacak; organizasyonda MXGP'nin yanı sıra Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2), Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (MXWOMEN) ve Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX250) mücadeleleri de yapılıyor.

GÜNDEM / 6 Eylül 2024 Haber

GÜNDEM / 6 Eylül 2024

GÜNDEM / 6 Eylül 2024 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi'ne katılacak. 2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ercan Havalimanı'nda basın açıklaması yapacak, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşecek, Enerji Arz Güvenliği Toplantısı'na katılacak, Cumhurbaşkanı Tatar ile ortak basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Cumhuriyet Meclis binaları inşaat alanında incelemelerde bulunacak Yılmaz, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile Gaziler ve Askeri Hastanelere İlişkin Protokol'ün imza törenine iştirak edecek. 3- CHP'nin 20. Olağanüstü Kurultayı ATO Congresium'da toplanacak. YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Türkiye Buluşmaları'na, Bölge Adliye Mahkemesi açılışına katılacak, Valiliği, Adliyeyi ve Baroyu ziyaret edecek. 2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Valiliği ziyaret edecek, 3. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali'ne katılacak. 3- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Abdi İpekçi Spor Kompleksi'nde incelemelerde bulunacak. EKONOMİ FİNANS 1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Model Fabrika Açılış Töreni'ne katılacak, Belediyeyi ve Valiliği ziyaret edecek. 2- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" adıyla basın toplantısı düzenleyecek. 3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Valiliği ziyaret edecek, Gediz Köprülü Kavşağı'nda incelemede bulunacak, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılacak. 4- Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılı kültürel miras istatistiklerini açıklayacak. DÜNYA DİPLOMASİ 1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kosova'ya resmi ziyarette bulunacak. 2- İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve İsrail ordusunun Hizbullah'a yönelik Lübnan’a "önleyici saldırı" başlatmasının ardından gelişmeler takip ediliyor. GÜNCEL 1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Valiliği ziyaret edecek, Çiftlikköy İlçe Müftülüğü Hizmet Binası açılışına katılacak, Hz. Ali Camii açılışı, cuma namazı ve hutbe iradının ardından Vasfiye Turna Kur'an Kursu açılışına iştirak edecek. SPOR 1- Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na Fransa'da devam edilecek; milli sporcular 6 branşta madalya mücadelesi verecek. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da müsabakaları izleyecek. 2- A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ilk maçında deplasmanda Galler ile karşı karşıya gelecek. 3- Ümit Milli Futbol Takımı, 2025 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 7. maçında İrlanda Cumhuriyeti'ni konuk edecek.

GÜNDEM / 5 Eylül 2024 Haber

GÜNDEM / 5 Eylül 2024

1- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2025-2027 dönemini içeren Orta Vadeli Program'ı (OVP) açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de toplantıya katılacak. YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek. 2- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TÜBİTAK Gemisi ile Körfez'deki incelemelere ve İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılacak. EKONOMİ FİNANS 1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak. 2- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, haftalık bankacılık sektörü verilerini duyuracak. DÜNYA DİPLOMASİ 1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Makedonya'ya resmi ziyarette bulunacak. 2- İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve İsrail ordusunun Hizbullah'a yönelik Lübnan’a "önleyici saldırı" başlatmasının ardından gelişmeler takip ediliyor. SPOR 1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fransa’da düzenlenen Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda mücadele eden milli sporcuların müsabakalarını izleyecek. 2- Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na Fransa'da devam edilecek, milli sporcular 10 branşta madalya mücadelesi verecek. 3- A Milli Futbol Takımı, Uluslar B Ligi 4. Grup'ta 6 Eylül'de deplasmanda Galler ile yapacağı ilk maçın hazırlıklarını TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla sürdürecek. Milliler, çalışmanın ardından Galler'e gidecek. 4- A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve bir milli futbolcu, Galler maçının oynanacağı Cardiff City Stadyumu'nda düzenlenecek basın toplantısında soruları cevaplayacak. 5- Galler Teknik Direktörü Craig Bellamy ve bir futbolcusu, Cardiff City Stadyumu'nda düzenlenecek basın toplantısında Türkiye maçına ilişkin soruları cevaplayacak, ev sahibi ekip son çalışmasını da statta yapacak.

GÜNDEM / 4 Eylül 2024 Haber

GÜNDEM / 4 Eylül 2024

GÜNDEM / 4 Eylül 2024 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi resmi törenle karşılayacak. İkili görüşmenin ardından Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı düzenlenecek, anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi onuruna resmi akşam yemeği verecek. 2- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sivas Kongresi'nin 105'inci Yıl Dönümü Töreni'ne, İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'na katılacak. YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara 2 No'lu Barosunun düzenlediği Adli Yıl Açılış Kokteyli'ne iştirak edecek. EKONOMİ FİNANS 1- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Küresel e-İhracat Zirvesi’ne katılacak. 2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ağustos ayına ilişkin fiyat gelişmeleri raporunu ve reel efektif döviz kurunu açıklayacak. DÜNYA DİPLOMASİ 1- ⁠İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve İsrail ordusunun Hizbullah'a yönelik Lübnan’a "önleyici saldırı" başlatmasının ardından gelişmeler takip ediliyor. SPOR 1- Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na Fransa'da devam edilecek; milli sporcular 8 branşta müsabakalara çıkacak. 2- A Milli Futbol Takımı, Uluslar B Ligi 4. Grup'ta 6 Eylül'de deplasmanda Galler ile yapacağı ilk maçın hazırlıklarını TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde sürdürecek. 3- UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 1. tur 8. Grup maçında Galatasaray Petrol Ofisi, Lüksemburg'un Racing FC Union takımıyla deplasmanda karşılaşacak. 4- Hentbol Erkekler Süper Lig'in ilk haftası, Beşiktaş-Köyceğiz Belediyespor maçıyla tamamlanacak.

GÜNDEM / 3 Eylül 2024 Haber

GÜNDEM / 3 Eylül 2024

GÜNDEM / 3 Eylül 2024 1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına başkanlık edecek. YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci Binici, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. EKONOMİ FİNANS 1- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-İsveç Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi (ETOK) II. Dönem Toplantısı ile iki ülke iş insanlarının yer alacağı Yuvarlak Masa Toplantısı'na katılacak. 2- Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayı enflasyon verilerini açıklayacak. 3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haziran ayına ilişkin finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlık ve yükümlülüklerini duyuracak. DÜNYA DİPLOMASİ 1- ⁠İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve İsrail ordusunun Hizbullah’a yönelik Lübnan’a “önleyici saldırı” başlatmasının ardından gelişmeler takip ediliyor. GÜNCEL 1- YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Yükseköğretim Kurulu ile Afrika Birliği Arasında Yükseköğretimde İş Birliğine Yönelik Mutabakat Zaptı İmza Töreni"ne katılacak. SPOR 1- Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na Fransa'da devam edilecek, milli sporcular 7 branşta mücadele verecek. 2- A Milli Futbol Takımı, Uluslar B Ligi 4. Grup'ta 6 Eylül'de deplasmanda Galler ile yapacağı ilk maçın hazırlıklarını TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde sürdürecek.

GÜNDEM / 2 Eylül 2024 Haber

GÜNDEM / 2 Eylül 2024

GÜNDEM / 2 Eylül 2024 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlığında 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılacak. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da törene iştirak edecek. 2- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Parti Meclisi toplantısına, 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni'ne ve parti genel merkezindeki kapalı grup toplantısına katılacak. 3- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak EKONOMİ FİNANS 1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ ile Shell arasında LNG anlaşması imzalanması programı çerçevesinde Shell Üst Yöneticisi Wael Sawan ile bir araya gelecek. 2- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ağustos ayı dış ticaret rakamlarını açıklayacak. 3- Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye ekonomisinin bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını duyuracak. DÜNYA DİPLOMASİ 1- ⁠İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve İsrail ordusunun Hizbullah’a yönelik Lübnan’a “önleyici saldırı” başlatmasının ardından gelişmeler takip ediliyor. SPOR 1- Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na Fransa'da devam edilecek. Milli sporcular 8 branşta mücadele verecek. 2- A Milli Futbol Takımı, Uluslar B Ligi 4. Grup'ta 6 Eylül'de deplasmanda Galler, 9 Eylül'de İzmir'de İzlanda ile yapacağı maçlar için TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde toplanıp hazırlıklara başlayacak. 3- Trendyol 1. Lig'in 4. haftası, Amed Sportif Faaliyetler-Kocaelispor maçıyla sona erecek.

GÜNDEM / 31 Ağustos 2024 Haber

GÜNDEM / 31 Ağustos 2024

GÜNDEM / 31 Ağustos 2024 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Harp Okulu Komutanlığı ile Hava Harp Okulu Komutanlığı'nda "Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni"ne ve Yenikapı Balıkçı Barınağı'nda 2024-2025 su ürünleri av sezonunun açılışına katılacak. 2- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Deniz Harp Okulu Komutanlığı ile Hava Harp Okulu Komutanlığı'nda "Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni"ne ve Eminönü Balıkçı Barınağı'nda 2024-2025 su ürünleri av sezonunun açılışına iştirak edecek. 3- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı Resepsiyonu'nda yer alacak. 4- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Rumelifeneri Mahallesi Balıkçı Barınağı'nda su ürünleri av sezonunun açılışına katılacak. YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Valiliği ziyaret edecek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün açılışında yer alacak. 2- Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda "Milli Savunma Üniversitesi Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni"ne katılacak. 3- İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Çamlıyayla Belediye Başkanlığını ziyaret edecek. EKONOMİ FİNANS 1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nde basın açıklaması yapacak. DÜNYA DİPLOMASİ 1- İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve İsrail ordusunun Hizbullah'a yönelik Lübnan'a "önleyici saldırı" başlatmasının ardından gelişmeler takip ediliyor. SPOR 1- Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na Fransa'da devam edilecek, milli sporcular 9 branşta madalya mücadelesi verecek. - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milli sporcuların müsabakalarını izleyecek. 2- Trendyol Süper Lig'in 4. haftasına Çaykur Rizespor-Kasımpaşa, TÜMOSAN Konyaspor-Bellona Kayserispor, Adana Demirspor-Galatasaray ve Göztepe-Sipay Bodrum FK maçlarıyla devam edilecek. 3- Trendyol 1. Lig'in 4. haftasında Ankara Keçiörengücü-Boluspor, Central Hospital Ümraniyespor-Fatih Karagümrük, Şanlıurfaspor-Teksüt Bandırmaspor ve Ahlatcı Çorum FK-Sakaryaspor maçları oynanacak. 4- TFF 2. Lig'de 2024-2025 sezonu Beyaz ve Kırmızı gruplarda toplam 2 maçla başlayacak. 5- Hentbol Kadınlar Süper Lig'de 2024-2025 sezonu başlayacak. Kırşehir Belediyespor-Yenimahalle Belediyespor, Ortahisar Belediyespor-Adasokağı, Anadolu Üniversitesi-Görele Belediyespor ve Bursa Büyükşehir Belediyespor-İzmir Büyükşehir Belediyespor maçları oynanacak. 6- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 2024-2025 sezonu, Mihalıççık Belediyespor-Konya Büyükşehir Belediyespor maçıyla başlayacak. 7- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 16. ayağı İtalya Grand Prix'sinin sıralama turları gerçekleştirilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.