SON DAKİKA
Hava Durumu

#Azerbaycan

haberingundemi.com.tr - Azerbaycan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Azerbaycan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Uluslararası hava yolu şirketleri Orta Doğu başkentlerine uçuşları askıya almaya devam ediyor Haber

Uluslararası hava yolu şirketleri Orta Doğu başkentlerine uçuşları askıya almaya devam ediyor

İsrail’in Haaretz gazetesinin haberine göre Wizz Air şirketi, Tel Aviv ve Ürdün'ün başkenti Amman'a uçuşlarını bugün için geçici olarak askıya aldı. Aynı şekilde, British Airways de Tel Aviv ve Amman’a uçuşlarını iki gün süreyle durdurma kararı aldı. Alman hava yolu şirketi Lufthansa ise İsrail'e ve İsrail'den uçuşlarının iptalinin 14 Ekim'e kadar uzatıldığını duyurdu. Bu karar aynı zamanda Austrian Airlines, Swiss Air, Brussels Airlines ve Eurowings dahil olmak üzere Lufthansa grubunun diğer şirketleri için de geçerli olacak. Haaretz'e göre, tüm bu iptallere rağmen İsrail Havalimanları İdaresi Sözcüsü, Ben Gurion Havalimanı'nın hem geliş hem gidiş için her zamanki gibi çalıştığını ve hiçbir uçuşun başka ülkelere yönlendirilmediğini kaydetti. Azerbaycan Hava Yollarından (AZAL) da yapılan açıklamada, İsrail'de yaşanan son olaylar ve güvenlik sorunları nedeniyle Bakü ile Tel Aviv arasındaki uçuşların durdurulduğu bildirildi. Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, Macaristan ve İspanya’nın Iberia hava yolu şirketi de İsrail’e uçuşlarını güvenlik nedeniyle askıya aldı. Öte yandan Türk Hava Yolları başta olmak üzere birçok uluslararası hava yolu şirketi Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Refik Hariri Havalimanı’na uçuşlarını durdurma kararı aldı. Fransız hava yolu şirketi Air France'ın da güvenlik durumu nedeniyle Beyrut'a uçuşları askıya almayı sürdüreceği bildirildi. Air France'dan yapılan açıklamada, 1 Ekim'e kadar Beyrut'a uçuşlar iptal edildi. Şirketin sözcüsü daha önce askıya alınan Paris-Tel Aviv uçuşlarının hafta sonundan itibaren yeniden başladığını belirtti. - İsrail'in Lübnan’a saldırılarında 558 kişi öldü İsrail ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'a güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin yaralandığını açıkladı. Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası devam ediyor. Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurdu.

İngiliz Seyyah Hazar Denizi'ni yüzerek geçti Haber

İngiliz Seyyah Hazar Denizi'ni yüzerek geçti

Dünyanın tamamını yürüyerek gezmeyi hedefleyen ve 1998'de seyahatlerine başlayan Bushby, Kazakistan'dan Azerbaycan'a Hazar Denizi'ni yüzerek geçti. Kazakistan'ın Aktau kentinden 41 gün önce denize giren ve bu sürenin 32 gününde yüzerek 288 kilometre mesafe kateden Bushby'ye, bir arkadaşı ve iki Azerbaycanlı profesyonel yüzücü de eşlik etti. Hazar Denizi kıyısındaki tatil köylerinden birinin sahiline çıkan Bushby'yi, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Mariana Vasileva, Azerbaycanlı sporcular ve vatandaşlar karşıladı. Kıyıda Bushby ve arkadaşının pasaportlarına ilgili yetkililerce Azerbaycan'a giriş mühürleri vuruldu. Bushby, AA muhabirine, Hazar Denizi'nin güneyi ve kuzeyinin çatışmalar ile farklı siyasi gelişmeler nedeniyle kapalı olması nedeniyle seyahatini kara yoluyla değil yüzerek gerçekleştirdiğini belirtti. Çok da iyi yüzme bilmediğini belirten Bushby, "Zor oldu ama biz uyum sağladık ve sanırım sonunda oldukça iyi iş başardık." dedi. Bushby, seyahatinde Azerbaycanlı yetkililerin kendilerine destek verdiğini belirterek, "Şimdi eve gideceğim, birkaç hafta sonra geri dönerek Azerbaycan'ı yürüyerek gezeceğim, buradan da Gürcistan'a geçeceğim." diye konuştu. Bushby, Goliath Seferi adını verdiği seyahatine başlamadan önce belirlediği kurallar gereği, hiçbir ulaşım aracı kullanmadı. Seyahatinde 58 bin kilometre yürümeyi hedefleyen Bushby, bu hedefinin üçte ikisinden fazlasını tamamladı.

Eylül 2024 Dünya Gündemi Haber

Eylül 2024 Dünya Gündemi

Eylül 2024 Dünya Gündemi Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun 79. oturumu ve ABD başkanlık seçimleri için ilk erken oylama eylül ayının önemli gündem maddelerini oluşturuyor. Eylül 2024'te uluslararası gündemin öne çıkan bazı maddeleri şöyle: 1 Eylül - Afrika Birliği, Afrika Ekonomik Komisyonu ve Afrika Kalkınma Bankası işbirliğiyle Fildişi Sahillerinin başkenti Abidjan'da, 12. İklim Değişikliği ve Gelişim Konferansı düzenlenecek. 3 Eylül - Kırgızistan'ın Issık Göl Bölgesi'nde Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) üyesi ülkelerin askeri tatbikatları başlayacak. 4 Eylül - Afrika Birliği Komisyonu tarafından ilk kez Etiyopya'nın Adis Ababa kentinde Africa Urban Forum yapılacak. 7 Eylül - 81. Uluslararası Venedik Film Festivali, büyük ödül "Altın Aslan"ın sahibini bulacağı ödül töreniyle sona erecek. 8 Eylül - Fransa'nın başkenti Paris'te 28 Ağustos'ta başlayan 2024 Paris Paralimpik Oyunları sona erecek. 10 Eylül - BM Genel Kurulu'nun 79. oturumu, New York'taki genel merkez binasında yapılacak. - Donald Trump ve Kamala Harris, 5 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçimleri öncesinde, New York'taki ABC kanalının stüdyosunda karşı karşıya gelecek. 11 Eylül - New York'ta, 11 Eylül terör saldırılarının yıl dönümü dolayısıyla, yıkılan ikiz kulelerin yerine yapılan Grand Zero adlı binanın bahçesinde ve Pentagon Anıtı önünde tören düzenlenecek. 13 Eylül - NATO Genelkurmay başkanları, Çekya'nın başkenti Prag'da toplanacak, toplantı 3 gün sürecek. 15 Eylül - ABD askerleri Nijer'den çekilecek. - Azerbaycan'da, Bakü'nün Ermeni ve Bolşevik çetelerden kurtarılışının 106. yılı kutlanacak. - Bakü'de, Formula 1 Azerbaycan Grand Prix'i yapılacak. 16 Eylül - ABD başkanlık seçimleri için ilk erken oylama başlayacak. 21 Eylül - Kırgızistan'da Türk düşünür Yusuf Has Hacip Günü dolayısıyla anma etkinliği düzenlenecek. 24 Eylül - Dünya liderlerinin katılımıyla BM Genel Kurulu gerçekleştirilecek. - AB ülkelerinin Avrupa işlerinden sorumlu bakanları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplanacak. 29 Eylül - Avusturya'da genel seçimler yapılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.