SON DAKİKA
Hava Durumu

#Almanya

haberingundemi.com.tr - Almanya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Almanya haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Uluslararası hava yolu şirketleri Orta Doğu başkentlerine uçuşları askıya almaya devam ediyor Haber

Uluslararası hava yolu şirketleri Orta Doğu başkentlerine uçuşları askıya almaya devam ediyor

İsrail’in Haaretz gazetesinin haberine göre Wizz Air şirketi, Tel Aviv ve Ürdün'ün başkenti Amman'a uçuşlarını bugün için geçici olarak askıya aldı. Aynı şekilde, British Airways de Tel Aviv ve Amman’a uçuşlarını iki gün süreyle durdurma kararı aldı. Alman hava yolu şirketi Lufthansa ise İsrail'e ve İsrail'den uçuşlarının iptalinin 14 Ekim'e kadar uzatıldığını duyurdu. Bu karar aynı zamanda Austrian Airlines, Swiss Air, Brussels Airlines ve Eurowings dahil olmak üzere Lufthansa grubunun diğer şirketleri için de geçerli olacak. Haaretz'e göre, tüm bu iptallere rağmen İsrail Havalimanları İdaresi Sözcüsü, Ben Gurion Havalimanı'nın hem geliş hem gidiş için her zamanki gibi çalıştığını ve hiçbir uçuşun başka ülkelere yönlendirilmediğini kaydetti. Azerbaycan Hava Yollarından (AZAL) da yapılan açıklamada, İsrail'de yaşanan son olaylar ve güvenlik sorunları nedeniyle Bakü ile Tel Aviv arasındaki uçuşların durdurulduğu bildirildi. Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, Macaristan ve İspanya’nın Iberia hava yolu şirketi de İsrail’e uçuşlarını güvenlik nedeniyle askıya aldı. Öte yandan Türk Hava Yolları başta olmak üzere birçok uluslararası hava yolu şirketi Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Refik Hariri Havalimanı’na uçuşlarını durdurma kararı aldı. Fransız hava yolu şirketi Air France'ın da güvenlik durumu nedeniyle Beyrut'a uçuşları askıya almayı sürdüreceği bildirildi. Air France'dan yapılan açıklamada, 1 Ekim'e kadar Beyrut'a uçuşlar iptal edildi. Şirketin sözcüsü daha önce askıya alınan Paris-Tel Aviv uçuşlarının hafta sonundan itibaren yeniden başladığını belirtti. - İsrail'in Lübnan’a saldırılarında 558 kişi öldü İsrail ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'a güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin yaralandığını açıkladı. Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası devam ediyor. Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurdu.

Sınırdaki kontroller, Türklere vize sürecini etkilemeyecek Haber

Sınırdaki kontroller, Türklere vize sürecini etkilemeyecek

Büyükelçilik, Almanya'da bugün itibarıyla geçici olarak uygulanacak sınır kontrolleriyle ilgili X sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, bugünden itibaren Almanya sınırlarında güvenlik ve göç politikası nedenleriyle geçici sınır kontrolleri yapılacağı belirtilerek, bu kontrollerin ülkeye giriş izni olmayan kişilerin girişlerine müsaade edilmemesine imkan tanıyacağı kaydedildi. Bu tedbirin Avrupa Birliği hukuku ile uyumlu olduğu ve Şengen ortaklarına önceden duyurulduğu aktarılan açıklamada, Almanya'ya güvenli, düzenli ve yasal girişin sağlanmasının bu kararın temel hedefi olduğu vurgulandı. Açıklamada, sınırlar arasında seyahat etmenin hala mümkün olduğuna ve bekleme sürelerinin oluşmamasına özen gösterileceğine işaret edilerek, "Türkiye için vize verme süreci normal şekilde işlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir." ifadesi kullanıldı. Almanya, bir süredir Avusturya, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında başlattığı kontrolleri, Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka'yı da kapsayacak şekilde genişlettiğini açıklamıştı. Buna gerekçe olarak düzensiz göçle mücadeleyi gösteren Almanya İçişleri Bakanlığı, sınır kontrollerinin Almanya ile bu ülkeler arasında işe gidip gelenlerin günlük yaşamları, ticaret ve seyahatleri üzerinde mümkün olduğunca az etki yaratmasını sağlamak için çaba gösterileceğini ifade etmişti.

57 ilimizin ihracatı arttı  İstanbul’un ihracatına  damga vuran ne oldu? Haber

57 ilimizin ihracatı arttı İstanbul’un ihracatına damga vuran ne oldu?

57 ilimizin ihracatı arttı  İstanbul’un ihracatına  damga vuran ne oldu? Bakanlık, ağustos ayına ilişkin illere göre ihracat verilerini açıkladı.  Buna göre, İstanbul, ağustosta 4 milyar 782 milyon dolarla en fazla ihracat yapan il oldu. Kentin ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 azaldı.  İstanbul ihracatına "kıymetli taş" damga vurdu  İstanbul'u, 2 milyar 833 milyon dolar ve yüzde 20,3 artışla Kocaeli, 1 milyar 909 milyon dolar ve yüzde 9,5'lik azalışla İzmir takip etti.  Kıymetli veya yarı kıymetli taşlar faslı 821 milyon 945 bin dolarla İstanbul'un ihracatında ilk sırada yer aldı. Bu faslı, 558 milyon 944 bin dolarla giyim eşyası ve aksesuarı, 516 milyon 783 bin dolarla kazanlar ve makineler izledi.  Kocaeli'de motorlu kara taşıtları, 948 milyon 462 bin dolarla en fazla dış satım gerçekleştirilen sektör oldu. Bu faslı 282 milyon 608 bin dolarla mineral yakıtlar, mineral yağlar, 240 milyon 435 bin dolarla elektrikli makine, cihazlar ve aksamlar takip etti.  İzmir'in ihracatında mineral yakıtlar ve mineral yağlar 426 milyon 542 bin dolarla ilk sırada yer aldı. Söz konusu faslın ardından 167 milyon 786 bin dolarla kazanlar ve makineler, 155 milyon 843 bin dolarla demir ve çelik geldi.  İlk 3 ilin en fazla ihracat yaptığı ülkeler  İstanbul'un ihracatında, 332 milyon 16 bin dolarla Almanya ilk sırada yer aldı. Bu ülkeyi 327 milyon 590 bin dolarla ABD ve 273 milyon 275 bin dolarla Birleşik Arap Emirlikleri izledi.  Kocaeli, en fazla ihracatı 306 milyon 244 bin dolarla İngiltere'ye yaptı. Bu ülkeyi 173 milyon 219 bin dolarla Almanya ve 169 milyon 307 bin dolarla İtalya takip etti.  İzmir'in en fazla ihracat yaptığı ülke 189 milyon 192 bin dolarla Almanya oldu. Bu ülkeyi 165 milyon 584 bin dolarla Romanya ve 121 milyon 800 bin dolarla ABD izledi.  Ocak-ağustos döneminde 23 il 1 milyar doların üzerinde ihracat yaparken, 57 il ihracatını artırdı.

Başakşehir'in UEFA Konferans Ligi’ndeki rakipleri belli oldu Haber

Başakşehir'in UEFA Konferans Ligi’ndeki rakipleri belli oldu

Başakşehir'in UEFA Konferans Ligi’ndeki rakipleri belli oldu Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı organizasyonunda lig aşamasının kura çekimi, Monako'daki Grimaldo Forum'da gerçekleştirildi. Turnuvada Türkiye'yi temsil edecek tek takım Başakşehir, kuraya ikinci torbadan girdi. Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nde Kopenhag (Danimarka) (D), Heidenheim (Almanya), Rapid Wien (Avusturya), Cercle Brugge (Belçika) (D), Petrocub (Moldova) ve Celje (Slovenya) (D) ile eşleşti. Turnuva formatı UEFA Konferans Ligi, bu sezondan itibaren klasik grup formatı yerine 36 takımın katılımıyla lig usulüyle düzenlenecek. Konferans Ligi'nde her takım, 3'ü içeride, 3'ü dışarıda olmak üzere 6 farklı rakiple karşılaşacak. İlk 8'e giren takımlar, doğrudan son 16 turuna yükselecek. Ligde 9-24. sırayı alan ekipler, play-off turunda karşılaşarak son 16 turu bileti almaya çalışacak. İlk 24'ün dışında kalan takımlar ise Avrupa kupalarına veda edecek. Lig aşamasının tamamlanmasıyla play-off turundan itibaren çift maçlı eleme sistemine geçilecek. Maç takvimi İlk maçların 3 Ekim'de oynanacağı Konferans Ligi'nde 2024-2025 sezonu, 28 Mayıs 2025'te Polonya'nın Wroclaw şehriyle aynı adı taşıyan statta oynanacak final karşılaşmasıyla son bulacak. Ligde maç takvimi şöyle: 1. maçlar: 3 Ekim 2. maçlar: 24 Ekim 3. maçlar: 7 Kasım 4. maçlar: 28 Kasım 5. maçlar: 12 Aralık 6. maçlar: 19 Aralık Play-off turu: 13 ve 20 Şubat 2025 Son 16 turu: 6 ve 13 Mart 2025 Çeyrek finaller: 10 ve 17 Nisan 2025 Yarı finaller: 1 ve 8 Mayıs 2025 Final: 28 Mayıs 2025

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.