SON DAKİKA
Hava Durumu

YANGIN ÇIKIŞI OLMAYAN DİP DİSCO NASIL RUHSAT ALDI?

GÜNEŞLİBAHÇE SOKAK “ELM SOKAĞI”NA DÖNDÜ 3

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
YANGIN ÇIKIŞI OLMAYAN DİP DİSCO NASIL RUHSAT ALDI?

YANGIN ÇIKIŞI OLMAYAN DİP DİSCO NASIL RUHSAT ALDI?

Yazı dizimizin ilk bölümünde Kadıköy Caferağa Mahallesi Güneşlibahçe Sokak’taki “Nexsus”, “Tarantula”, “Faces”, “Karşısahne” ve “Dip Disko“ adlı barların hava karardıktan gün ışıyana kadar kavga ve gürültüleriyle mahalleliyi nasıl esir aldığından söz etmiştik. İkinci bölümünde de, başta “Dip Disco” olmak üzere söz konusu barların gençleri ve daha reşit olmamış ergenleri, LGBTİ ve eş değiştirmeye özendirdiğini belgelemiştik. 

Bu bölümün konusu “Dip Disco” adlı mezbeleliğin nasıl ruhsat aldığıdır. “Dip Disco”nun bulunduğu alan, Güneşlibahçe Sokak 53 numaradaki EKEN Apartmanı’nın deposudur. Orada nasıl işletme açıldığı, nasıl bar ruhsatı alındığı muammadır. Çünkü söz konusu alanın havalandırması ve yangın çıkışı yoktur.

Bu nedenle Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın altındaki eğlence merkezinde çıkan ve 29 kişinin hayatını kaybettiği yangının benzeri bir olay burada da yaşanabilir. 


Üstelik yine Güneşlibahçe No: 53 numarada faaliyet gösteren “Karşı Sahne”nin de apartman malikleri tarafında verilen “Bar izni” yoktur. Geçmişte söz konusu yer için market açılması izni verilmiş ve açılmış sonra nasıl olmuşsa market kapanınca “Karşı sahne” adlı bara dönüşmüştür. Nihayet depo da yasa dışı olarak “Dip Disco”ya dönüştürülerek. Güneşlibahçe Sokak No: 53 Eken Apartmanı’nın giriş ve deposunu batakhaneye dönüştürmüşlerdir. 


Şimdi soruyoruz:
Dip Disco” başta olmak yangın çıkışları bile olmayan bu barlara kimler nasıl ruhsat vermiştir? Bu ruhsatı iptal etmek için, Beşiktaş’taki gibi 29 kişinin hayatını kaybetmesi mi beklenmektedir?
Yine “Dip Disco” başta olmak üzere söz konusu barlarda genç ve ergenlerin her türlü sapkınlıklara özendirilmesine daha ne kadar devam edilecek?
Ve tabi özelde Güneşlibahçe Sokak, genelde ise Caferağa Mahallesi ve Kadıköy’ün gürültü ve müptezellerle imtihanı ne zaman bitecektir?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.